Абітурієнту

Кафедра обліку, аудиту та оподаткування веде підготовку фахівців за спеціальністю «Облік і оподаткування», які мають бути підготовлені для обліково-економічної роботи в організаціях, установах та на підприємствах різних галузей діяльності.

Кафедра проводить підготовку за освітніми програмами «Облік і оподаткування» за двома рівнями вищої освіти:

– бакалавр – базова економічна освіта, яка дає право на виконання професійних обов’язків бухгалтера. Випускник отримує кваліфікацію бакалавра зі спеціальності «Облік і оподаткування»;

– магістр – одержує кваліфікацію магістра зі спеціальності «Облік і оподаткування» і є фахівцем широкого спрямування, а також може здійснювати викладацьку та наукову діяльність. Випускник має право займати посади: головного бухгалтера; аудитора; аудитора-діагностика; головного ревізора; ревізора; начальника контрольно-ревізійного відділу; провідного економіста; викладача; методиста; молодшого наукового співробітника.

Багато з наших випускників почали власну справу, інші, не дивлячись на молодий вік, вже досягли високих посад. Найкращі випускники аспірантури успішно працюють на кафедрі в якості викладачів.

Програма підготовки висококваліфікованих фахівців зі спеціальності “Облік і оподаткування” спрямована на надання студентам всебічних можливостей для набуття теоретико-методологічних основ, практичних навичок та вмінь в галузі обліку, аудиту та оподаткування, плідного їх використання в бізнесових та державних організаціях.


Університет проводить набір за першим (бакалаврським) рівнем вищої освіти на 1 курс (термін навчання – 3 роки та 10 місяців) за освітньою програмою “Облік і оподаткування” на основі повної загальної середньої освіти на місця, що фінансуються за рахунок Державного бюджету, а також за рахунок коштів фізичних та юридичних осіб, відповідно до вимог МОН України та Правил прийому Хмельницького національного університету. У 2024 році вступ відбувається на основі національного мультипредметного тесту (НМТ) (2022, 2023 або 2024 років) або результатів ЗНО (2021 року) та мотиваційного листа. Наявна можливість для вступу за денною та заочною формами навчання.Конкурсний бал для вступу на основі НРК5 на місця державного замовлення не може бути менше ніж 130 балів, за кошти фізичних та/або юридичних осіб – 100 балів

Вимоги до написання мотиваційного листа розміщені на сайті приймальної комісії університету.

Вагові коефіцієнти за конкурсними предметами НМТ:

З освітньою програмою “Облік і оподаткування” за першим (бакалаврським) рівнем вищої освіти можна ознайомитися тут.

Детальніше про вступ на основі документу про завершення повної загальної середньої освіти на сайті приймальної комісії.


Вступ на освітню програму “Облік і оподаткування” за першим (бакалаврським) рівнем вищої освіти на базі диплому молодшого спеціалістамолодшого бакалаврафахового молодшого бакалавра (термін навчання 2 роки 10 місяців) на місця, що фінансуються за рахунок Державного бюджету, а також за рахунок коштів фізичних та юридичних осіб. Відповідно до вимог МОН України та Правил прийому Хмельницького національного університету у 2024 році для вступу на освітній ступінь бакалавра після завершення освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста, освітньо-професійного ступеня фахового молодшого бакалавра, освітнього ступеня молодшого бакалавра (в правилах прийому узагальнено як НРК5) потрібні результати чотирьох предметів національного мультипредметного тесту (НМТ) 2024 року або трьох предметів НМТ 2022 або 2023 років, або результати ЗНО 2021 року (два предмети) та мотиваційний лист.

Конкурсний бал для вступу на основі НРК5 на місця державного замовлення не може бути менше ніж 130 балів, за кошти фізичних та/або юридичних осіб – 100 балів

Цьогоріч вступникам на бакалаврат за освітньою програмою «Облік і оподатквання» на основі диплома молодшого спеціаліста, фахового молодшого бакалавра, молодшого бакалавра (НРК5) буде надана можливість за бажанням пройти єдине фахове вступне випробування (ЄФВВ). Якщо вступники хочуть поліпшити конкурсний бал і оцінюють свої фахові знання вище, ніж знання загальноосвітніх предметів, вони можуть зареєструватися на фахове вступне випробування і окрім бала НМТ, буде враховано бал ЄФВВ. 

Вимоги до написання мотиваційного листа розміщені на сайті приймальної комісії університету.

З освітньою програмою “Облік і оподаткування” за першим (бакалаврським) рівнем вищої освіти можна ознайомитися тут.

Детальніше про вступ на базі диплому молодшого спеціаліста, молодшого бакалавра, фахового молодшого бакалавра на сторінці приймальної комісії.


За другим (магістерським) рівнем вищої освіти вступ на освітню програму “Облік і оподаткування” (термін навчання 1 рік 4 місяці) відбувається на базі освітнього рівня бакалавр на місця, що фінансуються за рахунок Державного бюджету, а також за рахунок коштів фізичних та юридичних осіб, відповідно до вимог МОН України. Вступ у 2024 році відбувається на основі єдиного фахового вступного випробування (ваговий коефіцієнт – 0,6), єдиного вступного іспиту (складається з двох частин: іноземна мова – англійська, німецька, французька або іспанська на вибір вступника (ваговий коефіцієнт – 0,2) тест загальних навчальних компетентностей (ваговий коефіцієнт – 0,2), мотиваційного листа.

Вступники допускаються до конкурсного відбору на місця державного замовлення та можуть бути рекомендовані або переведені на такі місця в разі наявності конкурсного бала не менше ніж 130,00.

Вимоги до написання мотиваційного листа розміщені на сайті приймальної комісії університету.

З програмами ЄФВВ та ЄВІ можна ознайомитися тут.

Вступ до магістратури на освітню програму “Облік і оподаткування” на основі диплому магістра (спеціаліста) у 2024 році відбувається на основі єдиного фахового вступного випробування (ваговий коефіцієнт – 0,6), єдиного вступного іспиту (складається з двох частин: іноземна мова (ваговий коефіцієнт – 0,2) тест загальних навчальних компетентностей (ваговий коефіцієнт – 0,2), мотиваційного листа. Особи можуть здобувати ступінь магістра на основі диплому магістра (спеціаліста), який здобутий за кошти державного або місцевого бюджету, виключно за кошти фізичних та/або юридичних осіб.

З освітньою програмою “Облік і оподаткування” за другим (магістерським) рівнем вищої освіти можна ознайомитися тут.

Детальніше про вступ до магістратури на сторінці приймальної комісії